Soleko

EKINOS® “Sve u jednom rješenje” namjenjeno za dezinfekciju, čuvanje i hidrataciju svih vrsta mekih i obojenih kontaktnih leća.

Obavljeni biološki testovi na mikroorganizme Staphylococcus aureus, Pseudomonas Aerugionosa, Serratia marecescens, Candida albicans i Fusarium solani pokazali su vrhunsku antibakterijsku i fungicidnu moć, te zadovoljavanje primarnih ispitnih kriterija kao što je navedeno od strane UNI EN ISO 14729 standarda za njegu proizvoda kontaktnih leća. Ista valjanosti također ispunjava kriterije predviđene UNI EN ISO 14730 standardom o učinkovitosti antimikrobnog očuvanja i određivanja razdoblja korištenja nakon prvog otvaranja.

Biokompatibilnost EKINOS ® “Sve u jednom rješanja” potvrđeno je ne samo citotoksičnim testovima u skladu s UNI EN ISO 10993-5 standardom, već i u detaljnom testu obavljenom na rožnici epitela, koji je pokazao da nema iritacija u stanicama oka.

“Queen’s UniYal” rješenje se preporuča za dezinfekciju, čuvanje, čišćenje, hidrataciju, ispiranje i uklanjanje naslaga bjelančevina prvenstveno namjenjeno za sve vrste mekih/kozmetičkih kontaktnih leća. Natrijev hyaluronate polimer s visoko viskoznoelastičnih svojstvima, poboljšava podmazivanje i biokompatibilnost leća jer ih drži konstantno hidratiziranim.

“Queen’s I-Fresh R” rješenje ima visoku snagu podmazivanja i pH koji je u skladu s organskim tkivom i tekućinama s kojima dolazi u neposredni kontakt. Vraća hidrataciju mekim lećama, pruža optimalnu udobnost i poboljšava biokompatibilnost.

“Queen’s Peroxide” rješenje ima visoku baktericidnu moć, obavlja također čišćenje i uklanjanje dnevnih naslaga koje se stvaraju na površini kontaktnih leća.

Detaljnije na: www.soleko.it